Islamofobi och faktafobi

Islamofobi existerar inte; det är ett ogiltigt begrepp. En fobi är en irrationell rädsla, men rädslan för islam är ju allt annat än irrationell. Den är logiskt förankrad i fakta om islam och dess mest hängivna och konsekventa trosutövare.

Ordet islamofobi används flitigt för att få folk att känna sig som hemska och dåliga människor varje gång de inser grundläggande fakta om islam och dess trosutövare, och får för sig att utöva sin rätt till yttrandefrihet för att välvilligt upplysa och varna sina medmänniskor om islam. Det är då islams försvarare—västvärldens nyttigaste idioter—slänger sig med “islamofob”-kortet. Om detta inte biter på västvärldens försvarare av förnuft och frihet, då följer de snabbt upp med det enda de har kvar: “rasist”-kortet.

Om det vill sig riktigt illa kan man i Sverige dessutom drabbas av statens förtryckande censur, då man anklagas för “hets mot folkgrupp”. Det finns nämligen ingen lagligt skyddad rätt till yttrandefrihet i Sverige; det finns bara yttrandetillstånd för de som säger vad staten godkänner.

Naturligtvis blir många rädda för fakta. De blir rädda för att undersöka islams natur, rädda för vad de kommer att upptäcka och rädda för vad som händer om de råkar dela med sig av sina upptäckter. Man vill ju inte få sitt rykte förstört genom att anklagas för att vara rasist eller hamna i fängelse för att man nämner några förbjudna fakta om islam och muslimer. Så när allt kommer omkring, är det verkligen så konstigt om folk drabbas av faktafobi i det här landet?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s