Bush säger sanningen och får skit för det

Igår sade Bush detta angående den planerade terrorattacken som stoppades av britterna igår:

The recent arrests that our fellow citizens are now learning about are a stark reminder that this nation is at war with Islamic fascists who will use any means to destroy those of us who love freedom, to hurt our nation. (Min kursivering.)

Många amerikanska bloggare citerade detta till sin stora glädje. Äntligen tog Bush bladet från munnen och sade som det var. För länge har man med rätta kritserat Bush för att han har talat om ett vagt ”krig mot terrorismen”. Men för att vara rättvis måste vi medge att detta är faktiskt inte första gången Bush har gjort denna koppling. Första gången han sade något liknande var i ett tal oktober 2005 då han sade:

Some call this evil Islamic radicalism; others, militant Jihadism; still others, Islamo-fascism. Whatever it’s called, this ideology is very different from the religion of Islam. This form of radicalism exploits Islam to serve a violent, political vision: the establishment, by terrorism and subversion and insurgency, of a totalitarian empire that denies all political and religious freedom. These extremists distort the idea of jihad into a call for terrorist murder against Christians and Jews and Hindus — and also against Muslims from other traditions, who they regard as heretics.

I talet antydde Bush att han inte riktigt ville kalla fienden för vad den är. Nu har han öppet tagit ställning. Det är rätt och riktigt – och inte en dag för sent.

För att man ska vinna kriget måste man först inse fiendens sanna natur. Bush vågar nu kalla fienden för vad den är. Frågan är om han verkligen begriper vad detta innebär. I vilket fall som helst ska Bushs öppna ställningstagande tas som ett skäl för beröm, inte klander.

Men vad tror ni händer? Jo, naturligt kommer CAIR, den terroristsympatiserande och -sponsrande, och -sponsrade, intressegruppen för ”moderata” muslimer i USA, och kritiserar Bush. De säger att den här sortens retorik kan spä på anti-muslimska känslor och öka spänningarna i samhället. Det är, säger de, ”kontraproduktivt” att associera islam och muslimer med fascism.

Detta är av flera skäl skrattretande. Den som sade detta var Nahid Awad, som är en öppen supporter av Hamas. Och om CAIR på allvar brydde sig om allmänhetens rädsla och ogillande för muslimer, då borde de göra allt som stod i deras makt för att protestera mot islamisk terrorism. De borde göra sitt yttersta för att sopa rent framför sin egen dörr. Men det gör de inte. Vad gör de istället? Jo, de anordnar naturligtvis anti-Israel och pro-Hizbollahdemonstrationer!

CAIR kan och bör inte tas på allvar. CAIR bör fördömas och uteslutas ur alla seriösa sammanhang. CAIR:s enda vapen är att de har lyckats framställa sig själva som en ”moderat” röst som kan tala för etablissemanget. Men CAIR är pro-terror, vilket gör dem till hycklare och lögnare – och farliga sådana. De bör därför avslöjas och det snabbt.

De bidrar till samma terrorism som gör att folk blir misstänksamma och fientliga till muslimer. Sedan klagar de på västvärldens ledare för att de för omväxlingsskull våga säga som det är, eller på offren för deras terrorism, för att de ger uttryck för den rädsla och det hat som de själva göder. Det är vidrigt.

Det CAIR gör är för övrigt förenligt med islams grundläggande inställning till ärlighet: ljug om det främjar islams sak. Och vad detta, tyvärr, verifierar är att det går inte att lita på muslimer. I varje fall inte deras företrädare och talesmän. Precis som Arafat fördömer de terrorism när västvärldens kameror är på, men sedan säger de något helt annat i andra sammanhang. Det är i kontexten av allt detta inte ett dugg märkligt att man å ena sidan hör en massa muslimer om och om igen säga att islam har absolut ingenting med terrorism att göra, bara för att å andra sidan se krig och terrorism över hela världen, startade och orsakade av muslimer drivna av sina religiösa övertygelser. Krig är som Muhammed säger ”vilseledande”. Frågan är: när ska västvärldens ledare inse detta? När ska de inse att när terroristernas främsta vapen är politiskt korrekta lögner, då är vårt främsta vapen den politiskt inkorrekta sanningen.

Annonser

8 reaktioner till “Bush säger sanningen och får skit för det”

 1. Carl, jag tycker du borde ordna en ”frivillig prenumerationsavgift” eller liknande för din blogg. Du kunde ta emot pengar via t.ex. Payson.se, Paypal.com, Paynova.se eller plusgiro. Jag tycker din blogg är ett viktigt motgift mot det huvudströmmens ”intellektuella” pumpar ut.

 2. Jag instämmer i att det är en ypperlig blog. Bra svenska anti-Islam bloggar växer inte på träd (vad jag vet…). Inte för att det är en blog enbart om Islam, och övriga inlägg är också ofta intressanta.

 3. Bara så att jag inte missförstås. Ibland tröttnar jag på att hela tiden prata om islam och kriget mot terrorismen. Men att jag ständigt återkommer till det beror inte på att detta är en ”anti-islam”-blogg eller på att jag egentligen tycker det är jätteroligt att prata om detta. Faktum är att jag tycker det är tråkigt, men jag kan inte låta bli. Jag kan inte låta bli att reagera. Jag kan inte låta bli att bara se på allt som händer utan att säga vad jag har på hjärtat. Det hjälper inte att det händer ett skvatt av intresse inom svensk inrikespolitik. (Hade det inte varit för att jag läser tidningarna hade jag aldrig vetat att det var ett valår i år.) Och så fort man lyckas ”glömma bort” terrorism och elände, då får man ett hemskt uppvaknade om vilken värld vi lever i. Och då jag inte är den sortens människa som evaderar med gott samvete, kan jag bara inte låta bli att säga sanningen som jag ser den. Och hade världen sett radikalt annorlunda ut, då hade jag förmodligen tjatat mig hes om t ex kommunisterna eller någon annan grupp som förtjänar uppmärksamhet. Detta är inte en anti-islam eller ens en anti-socialist blogg, detta är en pro-förnuft, pro-egoism, pro-kapitalism blogg. Att ett sådant ställningstagande från min sida kräver av mig att jag tar ställning mot de rörelser, idéer och människor som utgör mina fiender och meningsmotståndare, är ”bara” en som jag ser det oundviklig konsekvens.

 4. Okey. Jag menade med ”anti-Islam blogg” inget djupare än att det är en blogg med återkommande anti-Islam inlägg. Vilket är bra och behövligt.

 5. Faktiskt, du borde ha lite betalt för att du faktiskt rapporterar om sånthär hela tiden. Du måste rimligen lägga ned rätt styggt med tid på det va?

 6. Islam vill samhället ska vara utan skatter t.ex Iran var en av lägst skattetryck i världen och har endast 6% skatter av Irans BNP. Fler av islam länder har mycket låg skatter t.ex kuwait, Burnei och övriga länder som är islam länder.
  Islam och nyliberala vill avskaffa alla skatter men tyvärr det är omöjligt att avskaffa alla skatter men möjlig mini skattetryck t.ex 5% skattetryck.

  Jag föredrar till liberal kapitalist och är motstånd mot båda kommunist och islam.
  Jag gör hellre Sovjet än Iran och Afghanistan. Islam har många hemska regler t.ex förtryck mot kvinnor.

  Radikal islam och kommunistparti drömmer om enda diktatur makt i alla länder i världen, dom är antidemokrati och antiliberal därför terriorist attackade mot WTC hus den 11 sept 2001.

  Självklart koran är slag av kommunist teori.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s