Galna konspirationsteorier

Otroligt men sant. Men tydligen är det så att över en tredjedel av amerikanerna tror att attackerna den 11 september 2001 var orsakad av den amerikanska regeringen. Detta är verkligen skrämmande.

Är amerikanerna ohälsosamt konspiratoriska när det kommer till deras regering? Är detta ett utslag av ett omfattande hat för George Bush? Har ”Kunskapskanalen” slagit sig in på den amerikanska tvmarknaden och helt plötsligt fått miljontals fanatiska och hjärntvättade tittare? Eller vad är det fråga om? Det är i vilket fall som helst ingen sund reaktion.

Som svar på detta skulle man kunna hänvisa till massvis med sidor som grundligen sågar de löjliga konspirationsteorierna till fotknölarna. (En sida som denna.) Eftersom detta är oseriöst och sjukt trams vill jag dock rekommendera Maddox kommentarer av ”Loose Change”-filmen (via The Primacy of Awesome). Maddox regerar fullständigt och bemöter ”dokumentär”-filmarna med den respekt som de i egenskap av att vara avskyvärda, galna konspirationsteoretiker förtjänar: med en stor dos av spydig humor.

Det är för övrigt inte sant att det inte fanns en konspiration. Det vi såg den 11 september var mycket riktigt verket av en konspiration. Det vi såg var verket av en konspiration mellan islamiska terrorister som fick hjälp av regeringarna i Saudiarabien, Irak, Iran och Afghanistan. Så medan dessa ”dokumentär”-filmare ägnar sin tid och energi åt sina galna teorier, vilket gör folk (som av olika skäl är oförmögna att se igenom skiten) förvirrade och tveksamma inför kriget mot terrorismen, konspirerar de riktiga terroristerna i länder som Iran, för att genomföra fler attacker mot väst. Det är kanske därför som dessa galningar är så villiga att dra till sig och sin film uppmärksamhet?

Annonser

2 reaktioner på ”Galna konspirationsteorier

  1. Det är väl samma drivkraft bakom dom som de som påstår att månlandningarna inte har ägt rum. De vill ha uppmärksamhet till varje pris.

    Det jag fascineras mest över är påståendena att skyskraporna inte kunde ha kollapsat av branden, efterssom flygbränsle inte kan få stål att smälta. Det är bara det att stål tappar sin bärkraft långt innan det smälter. En sådan där 10-15 m hög stormarknadslagerhylla (relativt sett en mycket starkare konstruktion än en skyskrapa) kan kollapsa av att det brinner i en bal med dasspapper i nedersta våningen.

    Och så har vi Flashbacks konspirationsforum.

  2. Jag älskar Maddox, jag är ledsen, men om jag blev bög skulle han nog hamna på platsen ovanför dig på hethets-listan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s