”Hizbollah…? Vem? Va? Vad pratar du om?”

Hela världen fördömer Israel för att de i en attack dödade 37 barn. Ja, det är tragiskt, men vad är alternativen? Ska Israel avstå från att försvara sig bara för att Hizbollah avsiktligen gömmer sig bland de civila, varav en överväldigande majoritet stöder dem? Vad säger vår värdelösa utrikesminister, Jan Eliasson om allt detta:

Eliasson suckar åt den förklaringen.

– Israel har ju en oerhörd teknologi och är väl ett av de länder som skulle kunna utöva sin krigföring med precision. Ändå dödas FN-observatörer och civila, det visar ju det fåfänga i att finna lösningar på militär väg.

Här antar alltså Eliasson att Israel inte gör sitt yttersta för att undvika civila. (En i sammanhanget meningslös för att inte säga omoralisk prioritering.) Eliasson menar alltså att Israel verkligen drivs av en blodtörst, av en vilja att avsiktligen döda så många oskyldiga som möjligt, helt utan anledning. Vilken planet bor Eliasson på? Att döm av hans uttalanden skulle man inte kunna tro att han lever på planeten jorden.

Det han säger är ju inget annat än en total förvrängning av verkligheten. Har Eliasson helt plötsligt glömt bort vilka det är som verkligen gör allt vad de kan för att döda oskyldiga? Det är ju Hizbollah som skjuter sina raketer mot civila israeler. Och de har knappast några precisionsvapen. Men om dessa säger han inte ett ljud.

Plötsligt har alla glömt bort, om de någonsin lade märke till det, att kriget startades av Hizbollah, och att det är därför dem som uteslutande har ansvaret för samtliga offer i denna konflikt.

Men även om världens ledare evaderade detta, kunde man åtminstone förvänta sig att de skulle erkänna att Hizbollah har något ansvar för  allt blod som denna konflikt har förorsakat. Men notera att inte en enda av de som blir citerade fördömer Hizbollah. Eliasson, Sveriges utrikesminister, vädjar: ”Sluta med detta vansinne!” Jag instämmer. Fullständigt:

Sluta genast upp med att klandra offret, Israel, och börja klandra de skyldiga, Hizbollah!

Vill ni verkligen ha ett slut kriget, stöd Israel. Ju snabbare Israel kan krossa Hizbollah utan att behöva oroa sig över hur världen ska straffa dem för deras ”brott” att försvara sig själva, desto snabbare kommer kriget att ta slut.

Man blir så trött…

Annonser

8 reaktioner till “”Hizbollah…? Vem? Va? Vad pratar du om?””

 1. Jag har knappt sett tio minuter av den, men den verkar intressant. Mitt enda problem med den, än så länge, är pratet om att detta är en rörelse som endast omfattar 10-15% av den muslimska befolkningen. Det är fullständigt irrelevant huruvida 85-90% av muslimerna är ”moderata”. I de allra flesta fallen är de ändå passiva eller aktiva anhängare av den militanta och extrema minoriteten. Samma sak var sant om Nazityskland och Sovjetunionen.

  Ibland får man ju läsa om olika undersökningar som visar att en överväldigande majoritet av de ”moderata” stöder terrorismen. När såg du, förresten, senast en muslim ta ställning för väst, USA och Israel? Jag väntar ännu.

  Om man som muslim står för frihet och rättvisa, då bör man inte ha några som helst problem med att ta ett sådant ställningstagande. Och om de flesta ”moderata” muslimer delar denna inställning, bör de inte heller vara rädda för den lilla minoriteten (av samma anledning som jag inte är rädd för lilla minoriteten mördare som finns där ute).

 2. En sak som slår mig när jag lyssnar på militanta islamister som de i denna film, är att de får alla kristna jag har stött på, ja, även en amerikanska som var fundamentalist, till att framstå som ateister i jämförelse. Det säger inte lite om med vilket blodigt allvar de tar sin religion…

 3. Vore det inte bäst om Koffi Annan, Jan Eliasson och hela det där byket som kallar sig ”världssamfund” löpte linan ut och satte in kärnvapen mot Israel? Så att vi någon gång får slut på ofoget att Israel agerar i självförsvar. Nu när åratal av självmordsbombningar och raketanfall inte lyckats bringa Israel på knä.

 4. Det här korthuset föll snabbare än den påhittade massakern i Jenin!

  http://www.ynetnews.com/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrintPreview/1,2506,L-3283816,00.html

  För mer filmer om Levant-arbernas konflikt med Israel kan jag rekommendera Pierre Reho’v filmer.

  http://www.pierrerehov.com/films.htm

  ..mer exposure of Pallywood Productions finns här:

  http://seconddraft.org/home.php

  —-

  När började POS’ kurs i svenska språket och dess grammatik?
  Var kan man anmäla sig?

 5. POSen skrev:
  ”Vore det inte bäst om Koffi Annan, Jan Eliasson och hela det där byket som kallar sig “världssamfund” löpte linan ut och satte in kärnvapen mot Israel?”

  Varför det när de indirekt kommer låta Iran utföra det, bättra låta andra utföra smutsjobbet. Den 27 Rajab närmar sig, så vi får väl se vad Iran kommer att hitta på.

  Dessutom sa Jan Eliasson att det ”verkligen [är] dags för en politisk och diplomatisk offensiv snarare än en militär”. Och varför inte prova på något nytt? Bara för att de diplomatiska försöken har misslyckats de senaste 60 åren, finns det väl ingen anledning till att tro att de kommer att misslyckas igen. Trots allt så har ju ingen tidigare i historien försökt att nå en diplomatisk lösning på kriget den sista dagen i juli månad år 2006.

  Och vad skulle stackars Jan göra ifall vi inte provade på lite diplomatiska lösningar emellanåt. Tänk på honom i denna svåra stund, stackarn har ju ett hebreiskt namn.

 6. Feifvel: ”När började POS’ kurs i svenska språket och dess grammatik? Var kan man anmäla sig?”

  Den har inte börjat än, och det är några andra saker jag vill ha undanstökade, innan jag sätter igång (eller ”startar upp”, som det heter på svengelska). Mer information kommer, när det blir aktuellt (”imminent” på svengelska).

  Det enda jag säkert kan säga just nu är att jag tänker ta upp sådana saker som att svenskar låter sig influeras av engelskan i sitt sätt att skriva; och jag kommer att börja med bruket av reflexiva pronomen. Ibland verkar det som om folk i den yngre generationen har glömt bort att vi alls *har* sådana.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s