Kristdemokraterna är genomruttna

Kristdemokraterna är parti som många förknippar med ett stort engagemang för etik. Detta är ett parti som säger sig ta etik, kristen etik, på allvar. Jag måste redan här påpeka att jag inte alls är sympatiskt inställd till kristendomen som religion och i synnerhet inte till den kristna etiken. Men det är härvidlag helt irrelevant för den kommande diskussionen. Poängen är att kristdemokraterna gör anspråk på att stå för den kristna moralen i svensk inrikespolitik.

Så här skriver de på sin hemsida: ”Kristdemokraterna bildades inte för att slå vakt om en särskild samhällsgrupps intressen, utan för att främja idéer med grund i den kristna etiken.” Givet detta skulle man ju kunna förvänta sig ett och annat. Men sanningen är att kristdemokraterna är inget annat än den värsta och vidrigaste sortens hycklare. De tar inte sin egen moral med något allvar alls.

Det finns många saker som man kan anmärka på, inklusive det faktum att de förespråkar kristen etik till att börja med. Men det är egentligen inte relevant här. Saken är den att kristdemokraterna, i enlighet med deras religiösa och moraliska övertygelser, betraktar abort som omoraliskt och fel. De ser det nämligen som mord. Så här skriver de i sitt principprogram:

Det är varje värdeförankrad demokratis ansvar att värna livet allt ifrån dess tillblivelse. En abortsituation är därför en konflikt mellan rätten till liv och de blivande föräldrarnas situation i de fall man inte tycker sig ha möjlighet att fullfölja graviditeten. Mot bakgrund av människovärdesprincipen är det omöjligt för staten och lagstiftaren att ställa sig neutrala till det etiska dilemma som en abort innebär. En abort innebär att ett liv släcks.

Jag vill här för ett kort ögonblick bortse ifrån att abort inte är mord. Låt oss bara anta för ett ögonblick att vi håller med dem om att abort faktiskt är mord. Om så, då skulle man ju kunna tro att kristdemokraterna intar ett kompromisslöst ställningstagande för att förbjuda abort, inte sant? Om det var vad ni trodde, då tar ni fel.

”Lösningen på detta dilemma är emellertid inte förbud.” Varför inte? ”Erfarenheten visar att där aborter inte är tillåtna utförs de ändå, och då med metoder som hotar kvinnors liv och hälsa.” Detta är i princip som att säga att det är meningslöst att förbjuda mord i allmänhet. Erfarenheten visar nämligen klart och tydligt att somliga har en benägenhet att begå mord alldeles oavsett vad lagarna än säger. (Varför bryr sig förresten kristdemokraterna helt plötsligt om dessa kvinnors liv och hälsa? De är ju medskyldiga till mord. De är moraliskt sett, givet deras kristna etik, lika onda som abortläkarna själva.)

Så här har vi alltså ett parti som inte vill förbjuda vad de måste betrakta som ett statligt sanktionerat massmord. Varför? Därför att det ”fungerar inte”. Det är inte ”praktiskt”. Hur ska man kunna se på ett sådant här parti, utan att konstatera att det är, moraliskt sett, genomruttet?

Annonser

3 reaktioner på ”Kristdemokraterna är genomruttna

  1. Om det kan intressera, så skrev jag en längre uppsats på detta tema för några år sedan, under rubriken ”Alf Svensson mellan två stolar”.

    Anledningen till kristdemokraternas besynnerliga inkonsekvens i den här frågan är förmodligen att de har ett litet skrymsle av anständighet djupt inne i sina hjärnor, dit den ondskefulla premissen att ”abort är mord” inte når. De inser kanske – med känslan, om än inte med intellektet – att om en 13-åring blir med barn efter en våldtäkt, så är det ren sadism att tvinga henne att föda fram barnet. (Det här fallet är autentiskt: det inträffade på Irland i början av 90-talet. På Irland råder totalt abortförbud, och det katolska prästerskapet gjorde allt som stod i dess makt för att förhindra just denna abort. Så småningom fick flickan abort utomlands, men det hindrar väl inte prästerna från att stämpla henne för livet som ”mörderska”.)

  2. @POS Det skulle intressera aningen mer om du hade en länk/instruktioner om var man kan hitta den.

    Angående inlägget så var det ju klockrent, så går det när relativister försöker sig på moral. Politiker verkar helt enkelt av naturen kompatibla med moral överhuvudtaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.