Dagen dos av vansinne

EU vill förbjuda vad de kallar för ”lockpriser” på flyg. Det vill säga priser som är verkar väldigt låga eftersom man inte tar med skatterna i priset. Detta gör att folk blir ”lurade” till att köpa resor som de tror är mycket billigare än vad de är, säger EU. Flygbolagen anklagas därför för att ägna sig åt en form av bedrägeri. Det är skamligt, men inte ett dugg överraskande, att näringslivet klandras för att flygresor är dyrare än vad de behöver vara.

I vilket fall som helst är det bara bra att flygbolagen inte tar med skatterna i deras priser. Det gör nämligen bara folk mer medvetna om hur höga skatter de egentligen betalar. Och det vore bara bra om fler företag och fler branscher gjorde samma sak. (Det vore av samma anledning bra om arbetsköparna även såg till att redovisa samtliga skatter på arbete, inte bara inkomstskatten.)

Om EU verkligen vill göra något åt ”problemet” med att flygresor, efter alla höga skatter, är dyrare än vad de hade behövt vara, då borde de verka för att avskaffa alla skatter på flyg. Då blir resorna inte bara så billiga som flygbolagen säger, det blir också lättare att jämföra priserna, något som av en ren händelse också sägs vara en av anledningarna till varför EU vill ta bort ”lockpriserna”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.