Bushs så kallade groda

I vanlig ordning har medierna gjort allt vad de har kunnat för att framställa USA:s president, George W Bush, som en idiot, eller arrogant tölp, eller något liknande. SvD:

President George Bush har gjort en Ringholmare. Ovetandes om att mikrofonen var på talade han om hur han egentligen tyckte att konflikten mellan Israel och Libanon skulle lösas.

”Tala bara om för Syrien att de ska pressa Hizbollah till att sluta med den här skiten så är konflikten löst” säger han till Tony Blair när han tror att mikrofonen är avslagen, skriver Reuters.

Tycka vad man vill om honom, men hans påstådda ”groda” gör ju snarare att hans moraliska status växer i mina ögon. Det enda han ska klandras för, om något, är för att han inte säger detta rakt ut, klart och tydligt, så att alla i hela världen kan höra det. För det behöver verkligen sägas.

Bush är, som jag ser det, inte ond. Han har många brister, varav en del är ganska allvarliga. Men det betyder inte att jag hatar honom. Faktum är att mitt samlade intryck av honom är just att han har hjärtat på rätt ställe. Att hans ”sense of life” är, i grunden, sund. Hans, om  man så vill, ”magkänsla” är ofta helt riktig. Det visar bland annat hans så kallade groda.

Problemet är att i den mån han har några medvetna övertygelser är de ofta fel och olämpliga (kristendom och neokonservatism). Detta har tyvärr också en stor inverkan på USA:s utveckling (stärker den religiösa högern och misslyckas i ”kriget mot terrorismen”).

Att någon är en i grunden god människa betyder inte att man vill ha honom som president. Han må vara en trevlig granne (jag skulle i alla fall inte haft något emot att ha honom som granne), men det hjälper inte. Det räcker inte. Inte på långa vägar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s