Irakkriget är ett fiasko

SvD rapporterar:

>>Enligt en undersökning (Washington Post-ABC News) anser nu 53 procent av amerikanerna att kriget inte varit värt att föras. 57 procent sade att de tycker president Bush misskött Irakkonflikten, och 70 procent att antalet döda är oacceptabelt högt. För knappt två år sedan ansåg 75 procent att presidenten skötte kriget bra.

Annonser

En reaktion på ”Irakkriget är ett fiasko

  1. ”Men ‘just war theory’ skulle även komma att påverka hur man valde att bedriva kriget. Exempelvis säger ‘just war theory’, om det överhuvudtaget är acceptabelt, att civila endast får dödas i krig om det inte var intentionen. Men man får aldrig avsiktligen döda civila även om det är vad som är mest effektivt för att vinna kriget.”

    Så vännen av okränkbara och universiella individuella rättigheter har inga som helst moraliska betänkligheter över att döda fullkomligt oskyldiga civila om det är vad som krävs för att minska moralen hos civilbefolkningen och ”vinna kriget”.

    Själv tycker jag nog att det är nog att irakierna länge plågades av en samvetslös diktators styre. Kriget i Irak initierades just pga av att ett antal extremister som lät ändamålet helga medlen tog livet av ett stort antal civila amerikaner. Det har med rätta beskrivits som otroligt fegt. Nu är det så att all krigsföring innebär civilt lidande men detta ska självklart minimeras. Den irakiska civilbefolkningen som lyder under en diktator har per definition inget moraliskt ansvar för vad denna regim gör. Det har däremot den amerikanska befolkningen som har rätten att själv välja sina ledare. Bristen på empati och en grundläggande inlevelseförmåga i andra människors situation tycks saknas dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.